Let’s travel together.

Corfu. Insula de smarald de la Marea Ionica

Despre Insula Corfu s-au spus si se vor spune multe. Dar cele mai frumoase lucruri despre aceasta insula superba nu se pot spune in cuvinte ci se arata mai degraba prin imagini. Si, mai presus de toate, atmosfera din Corfu se SIMTE! Pe cuvant de Greek Explorer!

corfu-insula-de-smarald-de-la-marea-ionica-1

Am facut cunostinta cu Insula Corfu intr-o primavara si intamplarea a facut sa ma indragostesc pur si simplu de acest loc. Cu toate ca nu eram pentru prima oara in Grecia, Corfu a avut ceva aparte si m-a fermecat. Daca ma gandesc bine cred ca cel mai mult mi-a ramas in suflet atmosfera, acel “island feel” grecesc amestecat cu influente …venetiene.

Mai intai a fost orasul vechi Corfu Town, oras foarte asemanator cu Venetia cu a lui Cetate Veche si Cetate Noua, cu centrul vechi plin de forfota si terase si restaurante luminate ca in povesti imediat ce se lasa seara.

corfu-insula-de-smarald-de-la-marea-ionica-2-2

Apoi a fost atmosfera pe care am simtit-o pana in maduva oaselor plimbandu-ma ore in sir pe stradutele intortocheate ale orasului. Personal imi place la nebunie sa fac asta: sa ma pierd pe stradute cu harta in brate si sa descopar pe rand locurile mult cunoscute si recomanate dar si pe cele usor ascunse care de cele mai mult ori se aseamana ca frumusete.

Apoi a fost atmosfera de pe insula in plina primavara: totul era verde, soarele stralucea sus pe cer si anunta sosirea unui sezon de vara calduros. Motiv pentru care in urmatoarea vara m-am intors in aceasta “insula de smarald” (asa mai este cunoscuta insula!) ca sa o cunosc mai bine si sa ma bucur de mare si plaja din plin.

corfu-insula-de-smarald-de-la-marea-ionica-3

Saptamana petrecuta in miezul verii in Corfu a fost una foarte activa si in fiecare zi am reusit sa ajung in alta parte: pe langa plaja m-am bucurat de forfota din Corfu Town si de la restaurantul meu preferat de aici, Olive Tree, am urmarit avioanele la aterizare langa aeroport, am vizitat The Old Fortress si The New Fortress (preferata mea ramane tot cea veche insa merita sa mergi in ambele pentru privelistea diferita pe care ti-o ofera asupra orasului), m-am “pierdut” din nou pe stradutele din oras in cautarea unor cladiri frumoase, am admirat privelistea de sus de la Paleokastritsa, am vizitat nordul insulei si am ajuns pana la Canal d’Amour, am vizitat Palatul Achilleion la primele ore ale diminetii inainte de a se aglomera, am vizitat Insula Pontikonisi chiar intr-un moment in care avea loc o nunta si am ajus chiar si intr-o croaziera in Insulele Paxos si Antipaxos.

corfu-insula-de-smarald-de-la-marea-ionica-4

Ce zici, ne vedem la vara in Corfu?

Cu drag, al tau Greek Explorer

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.