Let’s travel together.

Paleokastritsa – cel mai spectaculos loc din Corfu

Cand te gandesti la Grecia iti imaginezi plaje intinse cu nisip fin, taverne deschise zi si noapte si mult soare. Pana aici toate bune si frumoase, insa nu stiu daca stiai ca insula Corfu are si zona ei stancoasa, deosebit de spectaculoasa.

paleokastritsa-cel-mai-spectaculos-loc-din-corfu-2

Ca sa iti faci o idee priveste cum se vede din aer Paleokastritsa. Multumesc pe aceasta cale lui Calin Stan de la TheDrone.ro pentru fotografia extraordinara de mai jos 🙂

Paleokastritsa vazuta de sus. Credit foto: Calin Stan – TheDrone.ro

Astfel, cea mai interesanta statiune (iar “interesanta” este putin spus) pe care o are Corfu este Paleokastritsa. Situata in zona de nord-vest a insulei, Paleokastritsa este acea statiune care te face sa visezi cu ochii deschisi la pasaje din filme in care actorul principal vede de undeva de sus intreaga zona plina de golfulete si apa albatru-azurie.

paleokastritsa-cel-mai-spectaculos-loc-din-corfu

Se spune ca in trecut acest loc i-a placut atat de mult lui Sir Frederick Adam, unul din Inaltii Comisari Britanici ce a fost in functie in perioada 1824 – 1831) incat a pus sa se construiasca drumul de aici pana in orasul Corfu. Voia sa poata ajunge usor aici si, daca privesti statiunea astazi iti dai seama imediat de ce.

Paleokastritsa este o statiune destul de atipica pentru Grecia tocmai pentru faptul ca nu detine atat de multe plaje intinse cu nisip ca alte zone. Specific Paleokastritsei sunt stancile, numeroasele golfulete cu apa albatra, iar ca si activitati cele mai indragite de vizitatori sunt snorkelingul si scufundarile. Din toata insula Corfu pot spune ca Paleokastritsa este un adevarat paradis pentru iubitorii de scufundari. Pot confirma acest fapt!

Cat despre snorkeling ce sa mai spun? A fost un vis implinit pentru mine sa pot sta in apa ore in sir si sa descopar tot felul de pesti mici si mari in zona aceasta stancoasa.

paleokastritsa-cel-mai-spectaculos-loc-din-corfu-4

Din punct de vedee al obiectivelor turistice Paleokastritsa sta si la acest capitol foarte bine: cea mai cunoscuta atractie este Manastirea de aici aflata pe una din cele mai inalte stanci. Forndata in 1228, Manastrirea pe care o putem admira astazi dateaza din secolele XVIII – XIX si este un bun exemplu de arhitectura greceasca specifica manastirilor. Manastirea detine un muzeu al fabricarii uleiului de masline, carti, obiecte de valoare si icoane ce dateaza din secolul al XV-lea. In plus, curtea interioara este plina de flori si tine umbra atat de ravnita in sezonul de vara.

Manastirea din Paleokastritsa

Pe langa Manastire, in Paleokastritsa poti admira Aquarium-ul si exista si o zona de belvedere situata undeva sus de tot, in satul alaturat din care se vede intreaga zona.

paleokastritsa-cel-mai-spectaculos-loc-din-corfu-3

Paleokastritsa se pare ca a fost prima localitate a insulei care a fost dezvoltata in scop turistic inca de pe vremea cand englezii erau la putere. Asa se explica faptul ca statiunea de astazi dispune de atat de multe locuri special amenajate atat pentru cazare cat si pentru petrecerea timpului liber, cu nenumarate taverne si locuri dedicate plimbarilor.

Acestea fiind spuse, daca iti place sa faci snorkeling, scufundari, sa te plimbi cu caiacul sau cu bicicleta acvatica, Paleokastritsa este locul pentru tine!

Cu drag, al tau Greek Explorer!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.