Let’s travel together.

Turul #GreekExplorer

Ideea tururilor tematice realizate in Grecia am avut-o in primavara lui 2015 cand mi-am dorit ca Grecia sa fie cunoscuta de cat mai multi calatori. Astfel, am creat un concept de calatorie, mai exact de “explorare” a Greciei care imi poarta numele: “#GreekExplorer”.

Cu hastag ca sa fie usor de gasit pe retelele sociale pe care le folosim cu totii zi de zi.

Un astfel de tur isi propune sa prezinte Grecia din anumite puncte de vedere: al peisajului si a potentialului natural, al mancarurilor traditionale, al oamenilor locului, al fotografiei, a prezentarii anumitor zone mai putin cunoscute.

Prima editie

Turul #GreekExplorer a avut prima editie in perioada 18 – 25.04.2015 si a fost un tur dedicat bloggerilor si fotografilor de calatorie, tur organizat de Tramp Travel impreuna cu Turism Market si sprijinit de mai multi parteneri.

Numit “#GreekExplorer: Corfu, Evia si Grecia Continentala”, turul a fost unul de informare si promovare asupra celor 3 destinatii cu scopul de a cunoaste Grecia autentica, cu tot ce are ea specific – natura, plaja, cultura si autenticitate, povesti ale oamenilor locului – si impartasirea informatiilor aflate la fata locului catre comunitatile pe care le au participantii (pe bloguri si in social media).

Prima editie a avut 19 participanti – cu 22 bloguri (+1 radio) – iar rezultatele au fost extraordinare:

  • 93 de articole
  • 909 postari pe Facebook
  • 686 postari pe Twitter
  • 405 postari pe Instagram sub hastagul #GreekExplorer.

Postarile pe bloguri au generat 31 195 afisari iar cele de pe Facebook peste 250 000 de vizualizari.

Totodata, m-am bucurat alaturi de organizatori si pentru faptul ca hastagul #GreekExplorer a fost preluat foarte bine de alti calatori pe Instagram atat pe perioada efectiva a turului cat si ulterior. Instagram fiind una din retelele de socializare cu cea mai mare crestere in ultimii ani in Romania este o retea pe care conteaza enorm sa fii prezent, mai ales atunci cand vrei sa inspiri prin fotografie! Se pare ca participantii la primul nostru tur au dat tonul inspiratiei de vacante in Grecia si vreau sa le multumesc pe aceasta cale.

Rezultatele acestui infotur fiind foarte promitatoare, am decis ca de aici inainte sa organizam mai multe astfel de tururi iar acestea sa nu se rezume la tururi de informare ci sa cream programe de vacanta pe baza lor, programe ce vor fi deschise oricui va dori sa participe. Asa ca te astept si pe tine sa ne insotesti in urmatorul tur!

Tururile urmatoare vor fi:

  • Dedicate calatorilor care doresc sa descopere sau sa redescopere anumite zone din Grecia (zona continentala, insule)
  • Dedicate agentiilor de turism pentru a cunoaste potentialul turistic de la fata locului si pentru a putea povesti celor care le trec pragul despre frumusetea Greciei
  • Dedicate promovarii destinatiei prin intermediul bloggerilor, jurnalistilor si fotografilor.

Ce zici, ti-ar placea sa participi si tu la un astfel de tur? Astept comentariul sau sugestia ta.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.